www.elmenybirtok.hu


Árvízvédelmi bemutató Bikalon (2018.06.22)

2018.06.22-én a szlovákiai testvértelepülésről Hidaskürtről jöttek falunkba ottani önkéntes tűzoltók árvízvédelmi bemutatót tartani. Magyarországon eddig ismeretlen új technológiát mutattak be, az ún. árvízvédelmi tömlőt, melyek segítségével néhány ember kb. 10 perc alatt tud gátat építeni. A bemutatón nem csak helyi lakosok vettek részt, hanem a környző települések polgármesterei, katasztrófavédelmi szakemberek, és a terület országgyűlési képviselője dr. Hargitai János is.
A bemutatóról szóló riport megnézhető az alábbi linken: 

https://www.youtube.com/watch?v=RjSuNj_jW2gAz "ÉV PARTNERE" elismerésben részesült 2018-ban a Bikali Óvoda (2018.06.15)

Az "Év partnere" oklevelet a Baranya Megyei  Pedagógiai Szakszolgálat Sásdi tagintézményének vezetője, Melián Csilla Tünde a mai napon adta át Spanbergerné Lackó Ivetta részvételével óvodánkban, megköszönve szakmai munkánkat és együttműködésünket.
 

 "3D nyomtatás" verseny díjátadója az Egyházaskozári iskolában 
(2018.06.07)

Egész Baranya megyében egyedülálló az a kezdeményezés, amit a helyi iskola indított a felső tagozatos diákjai részére. A helyi önkormányzatok és kisebbségi önkormányzatok segítségével vásárolt az iskola egy 3D nyomtatót, melynek használatát szakkör keretén belül sajátíthatják el a tanulók.A legjobban sikerült munkadarabokkal versenyre is nevezhetnek a diákok, a nemrégiben zajlott házibajnokság eredményhirdetésekor készült riport megtekinthető az alábbi linken:

https://www.youtube.com/embed/qk6Hi3DkwSM

 
Markcon 2004