Hegyháti ÁMK Egyházaskozár-Bikali Általános Iskolája

tanulok1.pngtanulok3.png

Iskolánk része a Hegyháti Intézményi Társulásnak, amely 2009. augusztus 1-jén alakult meg. Az új intézményt 11 tagú társulás tartja fenn Mágocs város gesztorságával. A többi település Bikal, Egyházaskozár, Hegyhátmaróc, Tófű, Szárász, Nagyhajmás, Alsómocsolád, Mágocs, Mekényes, Lengyel és Máza. Valamennyi település jellegzetes kisközség a Hegyháton, gyönyörű természeti környezetben. Iskolánk gyermekbarát, népszerű intézmény, amely a községek kulturális életében is jelentős szerepet játszik.

tanulok2.pngDSCN0401.jpg

Két községben, két épületben működünk: Bikalon az alsó tagozat, Egyházaskozáron a felső tagozat működik az emberléptékű, egyre korszerűbben felszerelt, otthonos iskolaépületekben. Az osztálytermek korszerű tanulói bútorokkal esztétikus környezetet biztosítanak az iskolai munkához. Az iskola épületek kellemes külső és belső megjelenése igényességet tükröz, dicséri az itt dolgozók keze munkáját. A fejlesztéseket részben a bikali és az egyházaskozári önkormányzat finanszírozta, illetve pályázatok biztosítanak erre lehetőséget. Az átlagon felüli tárgyi feltételek közül néhány példa: korszerű számítógépes terem és nyelvi labor a kisiskolásoknak, modern természettudományi szaktanterem a felsősöknek, nyílászárócsere a felső tagozaton, korszerű fűtés és világítás az intézmény minden részlegében.
Tanulóink már az első osztálytól – folytatva az óvodában megkezdett játékos nyelvtanulást – nemzetiségi német nyelvet tanulnak. Negyedik osztálytól pedig az angol nyelv tanulására is van lehetőség.

DSCN1803.jpg

A diákoknak igény szerint étkezést is biztosítunk, felkészülésüket másnapra két napközis és két tanulószobai csoport segíti. Helyi pedagógiai programunknak és az iskolabarát önkormányzatoknak köszönhetően a szabadidős tevékenységek széles skáláját kínáljuk fel tanulóinknak, így: ingyenes fürdés a Puchner kastélyban, úszás a komlói uszodában, agyagozás és a sporttevékenységek sokfélesége biztosít számukra értékes időtöltést. Az olvasni szándékozóknak nyitva áll az iskolai és közművelődési könyvtár.
Nemcsak iskolánkra, hanem az intézménnyel példamutatóan együttműködő szülői közösségekre is büszkék vagyunk. Jórészt a velük és a fenntartó önkormányzatokkal való kapcsolatnak köszönhető, hogy az itt tanuló iskolások olyan juttatásokban részesülnek, amelyek kevés iskolában jellemzőek. Nem kevés anyagi segítséget jelent a szülőknek, hogy nálunk minden tanulónk ingyen kapja meg tankönyveit az egyházaskozári és a bikali önkormányzat jóvoltából. A tanévzárón kiosztott könyv- és pénzjutalmak is az önkormányzatok bőkezűségét dicsérik. Az osztálykirándulások támogatása, gyermeknapi ajándékok sora jelzi, hogy a közvetlen társadalmi környezet sajátjának érez bennünket.

busz(1).png

Minden szakmai és emberi kezdeményezésre nyitottak vagyunk, készek új tanulók és érdeklődők fogadására. Vidéki tanulóinkat iskolabusszal szállítjuk.

bikali iskola.png

Hegyháti ÁMK Egyházaskozár-Bikali Általános Iskolája /1-4 évfolyam/
7346 Bikal, Rákóczi u. 3. Tel./fax: 06 72 559-008

kozári iskola.png

Hegyháti ÁMK Egyházaskozár-Bikali Általános Iskolája /5-8 évfolyam/
7347 Egyházaskozár, Rákóczi u. 56. Tel./fax: 06 72 459-111

Intézményvezető: Dan Dániel
E-mail: altisk-ekozar@freemail.hu